Υποδοχή Πρωτοετών Φοιτητών - "Γνωρίζοντας το Πανεπιστήμιό μου"


                                            Θεσσαλονίκη, 19/9/2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
 
   
ποδοχή Πρωτοετών Φοιτητών – «Γνωρίζοντας το Πανεπιστήμιό μου»
 
   

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες κατάφερες να εξασφαλίσεις τη φοίτησή σου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης; Θες να γνωρίσεις το νέο σου «σπίτι», τις δυνατότητες που υπάρχουν σε αυτό και τις δομές που το απαρτίζουν μέσα από σύντομες, πλην όμως ουσιαστικές παρουσιάσεις; Αν ναι, σε περιμένουμε στις 5 Οκτωβρίου και ώρες 10:00-14:00 στο Αμφιθέατρο Ι του ΚΕ.Δ.Ε.Α. Με τη συνοδεία του απαραίτητου καφέ, προσφορά του Καφέ Ηλιοτρόπιο, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε, ενώ θα μπορέσεις, παράλληλα, να διεκδικήσεις δύο υποτροφίες (Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής) από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ASSOS.

Ο Co.Mv.o.S. (Cooperation and Motivation of Students) υποδέχεται για ακόμα μία ακαδημαϊκή χρονιά τους νέους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή ενσωμάτωσή τους στο νέο τους «σπίτι». Οι νέοι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τα μέλη της ομάδας, ώστε να συζητήσουν μαζί τους οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό έχουν, τόσο σχετικά με τις σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όσο κι εν γένει σε σχέση με την πολυσυζητημένη φοιτητική ζωή. Παράλληλα, σε συνεργασία με τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ASSOS, θα μπορέσουν να διεκδικήσουν δύο υποτροφίες, που θα κληρωθούν μετά το πέρας των ομιλιών.

 

 
   

Co.Mv.o.S. (Cooperation and Motivation of Students) – Γίνε μέλος της ομάδας! Επικοινώνησε μαζί μας μέσω:

Website:  http://comvos-uni.gr/

Email: info.comvos@gmail.com

Facebook: Comvos - Cooperation and Motivation of Students

Στο βασικό μέρος της εκδήλωσης, οι φοιτητές θα γνωρίσουν τις σημαντικότερες δομές του Α.Π.Θ., καθώς θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και θα πραγματοποιήσουν ομιλίες εκπρόσωποι από:

 • Το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
 • Το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
 • Το Τμήμα Σπουδών
 • Την Κεντρική Βιβλιοθήκη
 • Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο
 • Το Γραφείο Διασύνδεσης

 

Σχετικά με τη διοργανώτρια ομάδα

Ο Co.Mv.o.S. (Cooperation & MotiVation of Students) είναι μία φοιτητική ομάδα που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 από προπτυχιακούς φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών. Περιοχή δράσης της ομάδας είναι το ελληνικό ακαδημαϊκό περιβάλλον, το οποίο και προσπαθεί να αναβαθμίσει μέσω των πολλαπλών και ποικίλων δράσεών της.

Η ίδρυση αυτής της ομάδας έγκειται στα πολυάριθμα κενά που εντοπίζονται στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και στην έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με δράσεις σε αυτό. Εμείς, σαν φοιτητές με κοινό όραμα, εμπειρίες και συναφές ακαδημαϊκό υπόβαθρο, θεωρούμε πως ο τρόπος για να καλυφθούν αυτά τα κενά είναι να αναλάβει ο ίδιος ο φοιτητής να προσφέρει υπηρεσίες προς φοιτητές, ή διαφορετικά “ό,τι δεν κάνει το πανεπιστήμιο για εμάς, ας το κάνουμε εμείς για το πανεπιστήμιο”.

Έχοντας ως γνώμονα τα παραπάνω, θεμελιώνουμε ως κύριο στόχο της ομάδας τη μαζική δραστηριοποίηση των φοιτητών. Αυτό θεωρούμε ότι επιτυγχάνεται μέσω της καλλιέργειας της νοοτροπίας της φοιτητικής δραστηριοποίησης, της επίτευξης συνεργασίας των ήδη υπαρχόντων φοιτητικών ομάδων, της υποστήριξης και ενθάρρυνσης δημιουργίας νέων, αλλά και με την ίδρυση μίας ομάδας (όπως η δική μας) με διαπανεπιστημιακό βεληνεκές, που θα επιχειρήσει, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πανεπιστημίου, να γεφυρώσει τα παραπάνω χάσματα και να καλύψει με δράσεις τα κενά των υπολοίπων, προκειμένου άτομα με κοινά ενδιαφέροντα, πεποιθήσεις και όραμα να συμπράξουν, αποσκοπώντας στη σταδιακή πρόοδο του υφιστάμενου ακαδημαϊκού γίγνεσθαι.

 

 
   

 

Co.Mv.o.S. (Cooperation and Motivation of Students) – Γίνε μέλος της ομάδας! Επικοινώνησε μαζί μας μέσω:

Website:  http://comvos-uni.gr/

Email: info.comvos@gmail.com

Facebook: Comvos - Cooperation and Motivation of Students

Επιγραμματικά, αποσκοπούμε:

 • Στην άμεση συνεργασία όλων των υπαρχόντων φοιτητικών ομάδων.
 • Στην καλλιέργεια της νοοτροπίας της δράσης και της συνεργασίας, μέσω της προώθησης συμμετοχής των φοιτητών σε φοιτητικές – επιστημονικές ομάδες.
 • Στην ενθάρρυνση και αρωγή δημιουργίας νέων φοιτητικών ομάδων με ακαδημαϊκό-επιστημονικό αντικείμενο.
 • Στη διασύνδεση και συνεργασία (ακαδημαϊκή, επιστημονική, οργανωτική, κ.α.) των φοιτητών όλων των ελληνικών πανεπιστημίων με διαπανεπιστημιακές δράσεις.
 • Στην ενημέρωση των φοιτητών για ακαδημαϊκές και μη εξελίξεις στα ελληνικά και διεθνή πανεπιστήμια, με έμφαση στις δράσεις των φοιτητών.
 • Στη εξοικείωση των φοιτητών με την έννοια της καινοτομίας στο πεδίο της έρευνας και της επιχειρηματικότητας, όπως και την επιχειρηματικότητα αυτή καθ’ αυτή.
 • Στην επαφή των φοιτητών με θεσμούς και φορείς της αγοράς εργασίας.

 

 
   

Co.Mv.o.S. (Cooperation and Motivation of Students) – Γίνε μέλος της ομάδας! Επικοινώνησε μαζί μας μέσω:

Website:  http://comvos-uni.gr/

Email: info.comvos@gmail.com

Facebook: Comvos - Cooperation and Motivation of Students